Airbrush Udstyr

Alt inden for airbrush, airbrush maling og airbrush udstyr

Airbrush udstyr alt indenfor airbrush og maling.

 

Airbrush og airbrush maling er det perfekte valg, når du vil male blink og woblere selv. Gør det selv fiskegrej behøver ikke at ligne, “Gør Det Selv fiskegrej“. Du kan male dit hjemmelavede fiskegrej i de vildeste farver, mønstre og udtryk, når du maler dem med en airbrush og airbrush maling. Mal dine blink og woblere i lige præcis de farver og det mønster som du tror mest på, med en detaljegrad i top klasse og et udtryk som fisken med 100% sikkerhed ikke har set før.

preload spinner

Hvor meget koster en airbrush?

Airbrush kommer i mange forskellige prisklasser. Som med alt andet hænger pris og kvalitet ofte sammen. De billigste airbrushpistoler koster fra 200-250,- dem vil vi ikke anbefale at købe, da vi mener at du enten mister lysten til at male med airbrush, eller hurtigt finder du af af du vil købe en anden og bedre airbrushpistol. Vi maler selv med iwata og ved at det er et kvalitetsprodukt. Iwata airbrushpistoler produceres i Japan. Se vores airbrushpistoler!

Hvad skal man bruge til en airbrush?

Ud over en airbrushpistol så skal du bruge:

  • en airbrush kompressor
  • airbrush maling evt. også fortynder
  • airbrush rengøringsartikler 

Sikkerhed: Vi anbefaler at du benytter handsker og åndedrætsværn, når du maler.

Hvilken airbrush er bedst?

Det er umuligt at sige, hvilken airbrush der er den bedste. Det kommer helt an på opgaven og hvad du vil male. Hvor stort er emnet du vil male, hvor stor eller lille detaljegrad har du brug for at airbrushpistolen kan male, hvilke farver vil du male med o.s.v.

Når du skal vælge den rette airbrush så afhænger det rigtige valg, af opgaven du vil male. Hvis du vil male ekstremt detaljeret så skal du vælge en airbrush med en lille nozzle, også kaldet dyse, tip eller mundstykke - på dansk. 

Man angiver en airbrushs dyse i mm, jo mindre tal, jo mere detaljeret kan airbrushpistolen male. En airbrushpistol med en dyse på 0,2 mm kan derfor male ekstremt detaljeret og mere detaljeret end en med en dyse på 0,5 mm. Til gengæld kan en pistol med en nozzle på 0,5 mm dække en større flade end en på 0,2 mm og nogle airbrush malinger har lettere ved at komme igennem en 0,5 mm dyse, end en på 0,2 mm. Det gælder fx perlemor farver, også kaldet pearl, da pearl effekten er små flager der nemt stopper spidsen til i en mindre dysse. Vores anbefaling af dyse størrelse hvis du vil male fiskegrej er 0,35-0,50 mm. En dysse i denne størelse kan male meget detaljeret, samtidig med at malingen løber godt. Det kan være nødvendigt at fortynde nogle malingtyper for at lette malerarbejdet hvis du maler med en dyse på 0,35 mm. Det er nemt at fortynde en maling med det man kalder en reducer. Det fremgår altid på vores airbrush malinger hvilken reducer der passer til den.

Hvordan virker en airbrush?

En airbrush virker ved lufttryk, direkte oversat betyder airbrush jo luft pensel. At male med airbrush er det samme princip som at male med spraydåse, bare i mindre skala og mindre giftigt. Teknisk set har man en airbrushpistol hvori der er et kammer til airbrushmaling. Ved at åbne for malingkammeret og tilføre luft under tryk samtidig, blæses der maling ud af airbrushpistolen, lidt ligesom når du trykker på en spraydåse.

Overordnet set er der 2 typer af airbrush, det man kalder en single-action airbrush og en double-action airbrush. Vi anbefaler klart at vælge en double-action airbrush da du ret hurtigt lærer hvordan du maler med den og dermed får meget mere ud af din investering på sigt.

Single-action airbrush

  • Det hedder en single-action airbrush grundet funktionen, når man trykker på knappen, så kommer malingen ud med samme tryk og mængde, hele tiden, nogle mener at det er nemmere at betjene for nybegyndere. Men da trykket og malingmængden er den samme konstant, så kan det være svært at male detaljer.

Double-action airbrush

  • Den anden hedder en double-action airbrush, princippet er det samme som med single-action airbrush. Men på en double-action airbrush kan man selv regulere hvor meget man vil åbne for mængden aF maling og hvor hårdt trykket skal være. Det gør, at man kan male med en ekstrem detaljegrad på et fotoristisk niveau.