Blink til havørred Vinter

Blink til havørred om vinteren

Havørredfiskeri om vinteren er fantastisk, det handler blot om at finde fiskene og så selvfølgelig præsenterer dem for nogle blink de vil hugge på. Her har blinkets form og ikke mindst farve meget at sige. Vi har gode erfaringer med blink i skrappe farver med UV effekt, specielt farven pink har vi haft rigtig gode dage med. Pink blink er en klassisk farve til havørredfiskeri om vinteren. Blink i skrappe farve med UV effekt er generelt gode valg hvis vandet er meget koldt, farver som orange, grøn og pink er såkaldte provokations-blink, som provokerer havørreden til at hugge.

Råt gennemløbsblink

Et andet godt bud er et helt råt blink, specielt på en klar vinterdag med lav vind og fuld sol, på de dage kan de skrappe farver nogle gange skræmme fisken. Her er et råt blink ofte et bedre valg der minder mere om havørredens normale fødeemner.

 

 

preload spinner

Havørred vinter overspringeren 

I de kolde vintermåneder er de fleste havørreder trukket op i åerne for at gyde, men du kan stadig fange en kongefisk på kysten, en såkaldt “overspringer”. En sådan fisk har fået sit kælenavn af at den er kønsmoden og rigeligt stor til at kunne gyde i åen, men at den af en eller anden grund springer den årets gydning over og bliver i havet. Disse fisk er ofte i god kondition ifht. årstiden da de ikke har brugt deres kræfter på at gyde.

I videoen herunder kan du komme med på en havørredfisketur en feb. dag som blev en rigtig god oplevelse, med en kongefisk af en overspringer på omkring de 70 cm. Fanget på vores Raw Eel rå gennemløber.